HTML

2 ho India

Jelenleg 35 evesen, meg mindig keresem az utam... Divatosan hivhatjuk "midlife crisis" nak is a helyzetem: tobb eves munkamanias multtal - egyszer csak azt ereztem, hogy menet kozben lemaradt valahol a lelkem. Ugy ereztem, ha nem valtoztatok kockaba zart, napi 8-9 orat egy gep elott ulo eletemen, akkor szep lassan megzakkanok. A csaladom szerint ez mar bekovetkezett, amikor eladtam a panellakasom, amelyert evekig 2 munkahelyen gurcoltem, feladtam a munkam es ugy dontottem par honapig nem akarok csinalni semmit. Semmit, amit nem akarok:-) A dontesem ota eltelt 3 es fel honap es most itt ulok Indiaban, a Himalaja labanal es csak nezek, mint a moziban:-)...

Friss topikok

  • gonda_123: Csak ámulok és bámulok! Ügyes vagy, gratulálok! Mikor jössz haza? :-) Puszi Gy. (2012.10.19. 13:56) Hat ez is eljott...:-))!
  • Navegre: Szia Judit! Szep kihivas mar a kajak nevet is megjegyezni:-))Kepzeld itt is van helyi AXN:-))) (2012.09.14. 08:47) Mysore - elso napok

Chamundi Hill - Mysore Janos-hegye:-)

2012.09.24. 12:02 Navegre

Tegnap kihasznaltuk, hogy volt egy szabadnapunk es elmentunk 'kirandulni' a helyi Janos-hegyre:-) Rikshaval ugy 30-40 perc volt Gokulambol. 450 rupiaert elvittek, megvartak es visszahoztak minket a rikshak a varosba. A hegyteto kb.1000 m magasan van, ra lehet latni a varosra - igaz eleg paras volt a levego... Mysore

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

A hegy tetejen van egy templom, amelyet a legenda szerint azert allitottak Chamundeshwari (Chamundi) istenno tiszteletere, mert sikerult legyoznie a Mahishasura neve demont:-)Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Sikerult bejutnunk a templomba 100 rupiaert, de elotte majdnem meglincseltek - ugyanis a templomba csak mezitlab lehet bemenni - mi gondoltuk az is rendben van, ha a ciponket levesszuk es betesszuk a hatizsakunkba, hogy ne vesszen el - de mint kiderult masok ezt lattak es a bejarati rendoroknek elmondtak, hogy milyen merenyletre keszulunk a templom ellen... Igy szinte motozasig fajult a dolog:-)) Mint kiderult vasarolni kell valamilyen aldozati ajandekot a templom istennoje szamara es cserebe az 'uzlet (bode)' megorzi a ciponket. Igy jobb hijan vasaroltuk viragot meg kokuszt, bar nem igazan ertettuk, hogy ez mire jo... Aztan kiderult, mert a templom korul eppen korbevittek a vallukon egy istenseget, de elotte paran mentek es a kokuszokat a foldhoz vagtak:-) Azutan a szegenyek mentek es gyorsan osszeszedtek a foldon levo darabokat... Errol sajnos nem sikerult kepet csinalni, de legalabb ertelmet nyert a kokuszvasarlas:-)) Egyebkent a hely inkabb valami zsibvasarra emlekeztetett:-)

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

Mysore, Chamundi Hill

A hegy oldalaban, valamivel lejjebb talalhato egy hatalmas Nandi szobor. O Shiva isten kozlekedesi eszkoze - kicsit nagyobb, mint Ganesha egere:-)) Van egy 1008 fokbol allo lepcsosor is a hegy oldalaban, de ugy dontottunk ezt most kihagyjuk. A helyiek edzesre is hasznaljak - allitolag 12 es 60 perc kozott lehet felerni rajta, edzettsegtol fuggoen:-)) A Nandi szobor kb. a 700. lepcsofok magassagaban van:-))

Mysore, Chamundi Hill, Nandi

Mysore, Chamundi Hill, Nandi

Mysore, Chamundi Hill, Nandi

IMG 9058

Mysore, Chamundi Hill, Nandi

Tovabbra is tart a varosban a Ganesha orulet, igy vasarnap egesz delutan ezt a kedves tarsasagot lehetett hallgatni az utcankban...:-)

Mysore, Gokulam

Ha van egy unatkozos napunk Mysoreban, ez a fel napos program egesz kellemes kikapcsolodasi lehetoseg a szokasos bameszkodas mellett...:-))

Mysore

Mysore

Mysore, Chamundi Hill

IMG 9063

IMG 9086

IMG 9064

Mysore

Mysore

Mysore

Mysore

Mysore

Szólj hozzá!

Címkék: India Shiva Utazas Ganesha Mysore Gokulam Chamundeshwari Nandi Mahishasura Chamundi Chamundi hill

A bejegyzés trackback címe:

https://szabinvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr924799153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása