HTML

2 ho India

Jelenleg 35 evesen, meg mindig keresem az utam... Divatosan hivhatjuk "midlife crisis" nak is a helyzetem: tobb eves munkamanias multtal - egyszer csak azt ereztem, hogy menet kozben lemaradt valahol a lelkem. Ugy ereztem, ha nem valtoztatok kockaba zart, napi 8-9 orat egy gep elott ulo eletemen, akkor szep lassan megzakkanok. A csaladom szerint ez mar bekovetkezett, amikor eladtam a panellakasom, amelyert evekig 2 munkahelyen gurcoltem, feladtam a munkam es ugy dontottem par honapig nem akarok csinalni semmit. Semmit, amit nem akarok:-) A dontesem ota eltelt 3 es fel honap es most itt ulok Indiaban, a Himalaja labanal es csak nezek, mint a moziban:-)...

Friss topikok

  • gonda_123: Csak ámulok és bámulok! Ügyes vagy, gratulálok! Mikor jössz haza? :-) Puszi Gy. (2012.10.19. 13:56) Hat ez is eljott...:-))!
  • Navegre: Szia Judit! Szep kihivas mar a kajak nevet is megjegyezni:-))Kepzeld itt is van helyi AXN:-))) (2012.09.14. 08:47) Mysore - elso napok

Gyertya allas - az asanak kiralynoje :-)

2012.09.28. 12:02 Navegre

A fejen allasrol mar irtam... Orommel jelentem, hogy 2 het ravezeto feladatok gyakorlasa utan, ma sikerult elemelni a labam a foldrol - szinte magatol megtortent a dolog, erolkodes nelkul:-) Bharat (tanar) tudhat valamit, mert ma azt mondta, hogy tovabblepunk a gyakorlasban a kovetkezo szakaszhoz - es szinte mindegyikunknek (akik most tanuljuk) sikerult:-) Nagyon tetszik, hogy ravezet a gyakorlatokra, felepiti oket szepen sorba es mindig hangsulyozza, hogy csak figyeljunk es probaljuk megerezni a mozdulatot. Nem gondoltam volna, hogy ilyen orom lesz megerezni, hogy a szervezetem fejlodik naprol napra es meg tudok olyasmiket csinalni, amikrol 2 hete nem is almodtam:-)))

A gyertya allas (Sarvangasana) az egyik legszelesebb hataskoru es aranylag konnyen kivitelezheto pozicio. Aki nem tud fejen allni, annak ez a pozicio teljesen jo alternativa:-)) Meg aki tud fejen allni, annak is - hiszen a kettot egyutt szerencses gyakorolni, mint azt mar korabban emlitettem...

https://www.youtube.com/watch?v=71oP7EvP6tA

Amennyiben szivtaji betegsegunk, magas vernyomasunk, komoly nyaki vagy vall serulesunk van, esetleg eppen a menzes idoszaka van vagy terhesek vagyunk - ne gyakoroljuk. Minden mas betegsegre viszont jotekony hatassal van:-)

Megeresiti az egesz szervezetet - javul a verkeringesunk, jotekony hatassal van a visszerekre, nagyon jo migresen fejfajas ellen, erositi a hasizmokat, a tudot, a gerincet es a hati izmokat, kiegyensulyozza a pajzsmirigy mukodeset, megnyugtatja az idegeket es elcsendesiti az elmenket:-)

Altalaban nem onmagaban gyakoroljuk, hanem erdemes egybekotni az Eke pozzal (Halasana) es gyakorlottabbaknak a Eke pozbol behajlitott terdekkel letrejovo Karnapidasanaval. Vegul ha visszaengedtuk a labunkat a foldre, akkor a kiegyenlito pozicio a Hal (Matsyasana). Kis izelito a helyi divatbol is :-))))))))

https://www.youtube.com/watch?v=omtsBdTbvUk&feature=related

http://www.jaisiyaram.com/video/yoga-poses/matsyasana.html

Kezdok es idosebbek a falnal is gyakorolhatnak - elso heten - egesz kozel ulve a falhoz, csak tegyuk fel a labakat a falnak tamasztva. Masodik heten ugyanigy csak hajlitsuk be a terdunket es probaljuk a medencenket kicsit elemelni a foldtol. Harmadik heten emeljuk el a medencenket a foldtol es tamasszuk meg a karunkkal, probaljuk felvaltva egyik majd masik labunkat elemelni a faltol, majd esetleg mindkettot. Es mar kesz is a gyertya allas:-) A tobb hetes gyakorlas alatt a szervezet megszokja a poziciot, a medence tajek megerosodik es nem kell felni, hogy esetleg a fejunk moge esnenek a labaink:-))

Ha rendszeresen gyakoroljuk ezt a sort - Gyertya allas + Eke allas + Karnapidasana + Hal - teljesen megszuntethetoek a migrenes rohamok:-)) A Hal allas, tehat amikor kartamasszal megemeljuk a mellkasunkat es a fejunket hatra engedjuk - nagyon jotekony hatasu cukorbetegseg es pajzsmirigy problemak eseten is:-)

A gyertya allasban a legfontosabb, amire figyelni kell, hogy a sulyunk a vallunkon legyen es nem a nyakunkon. Amennyiben faj a nyakunk, hagyjuk abba a pozt, kezdjuk elolrol es probaljuk a vallunkat jobban magunk alatt tartani, amikor megtamasztjuk a derekunkat:-) Remelhetoleg ez fess fiatalember sokaknak meghozta a kedvet a gyakorlashoz:-)))

Szólj hozzá!

Címkék: India Utazas Joga Yoga India Bharath Shetty Asana Sarvangasana Karnapidasana Halasana Matsyasana Eke-poz Gyertya-allas Hal-poz

A bejegyzés trackback címe:

https://szabinvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr904808002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása