HTML

2 ho India

Jelenleg 35 evesen, meg mindig keresem az utam... Divatosan hivhatjuk "midlife crisis" nak is a helyzetem: tobb eves munkamanias multtal - egyszer csak azt ereztem, hogy menet kozben lemaradt valahol a lelkem. Ugy ereztem, ha nem valtoztatok kockaba zart, napi 8-9 orat egy gep elott ulo eletemen, akkor szep lassan megzakkanok. A csaladom szerint ez mar bekovetkezett, amikor eladtam a panellakasom, amelyert evekig 2 munkahelyen gurcoltem, feladtam a munkam es ugy dontottem par honapig nem akarok csinalni semmit. Semmit, amit nem akarok:-) A dontesem ota eltelt 3 es fel honap es most itt ulok Indiaban, a Himalaja labanal es csak nezek, mint a moziban:-)...

Friss topikok

  • gonda_123: Csak ámulok és bámulok! Ügyes vagy, gratulálok! Mikor jössz haza? :-) Puszi Gy. (2012.10.19. 13:56) Hat ez is eljott...:-))!
  • Navegre: Szia Judit! Szep kihivas mar a kajak nevet is megjegyezni:-))Kepzeld itt is van helyi AXN:-))) (2012.09.14. 08:47) Mysore - elso napok

Bahubali/Shravanabelagola - a hatalmas meztelen kolosszus:-)))

2012.10.07. 07:48 Navegre

Az elmult heten kicsit labadoznom kellett - valoszinuleg az intenziv fizikai munka hatasara elindult egy 'tisztito' folyamat a szervezetemben - ez megfazasos kohoges es kis laz formajaban jelent meg... A szabad idot pihenessel toltottem - igy is be kellett jarni az orakra, de hatul ulve lehetett figyelni mindent:-) Nagyon vicces az arcokat latni, mikozben tobb mint tiz ember eppen a nyaka moge akarja tuszkolni a labat:-))) Erdekes volt azt is figyelni, hogy Bharath (tanar) hogyan igazitja a pozokat, jar folyamatosan korbe es figyel mindenkire:-)

Penteken egesz napos buszos 'osztalykirandulason' voltunk:-). Szombaton meg ismet sztrajk volt a varosban, igy nem nyitottak ki az uzletek, internet cafe. Azt hiszem, most a viz elosztasan vesztek ossze a szomszedos allammal (Tamil Nadu) - ugyanis kb. 100 evvel ezelott megallapodtak, hogy Karnataka allam, (ahol Mysore is van) vizet ad Tamil Nadunak - de azota igencsak megvaltoztak a korulmenyek es nagy szarazsagok vannak - tehat mar nem akarnak vizet adni, de olyan furmanyosan van megfogalmazva a korabbi megallapodas, hogy nem lehet csak ugy megvaltoztatni:-) Igy most jobb hijan Karnatakaban neha jelkepesen fellazadnak az emberek es zarva tartassal tiltakoznak...

IMG 9555Penteken tobb szep helyen is jartunk, tobbek kozott a Hassan tartomanyhoz tartozo Shravanabelagola hegynel, amely tetejen talalhato a Bahubali/Gomateshwara kolosszus. A X. szazadban faragtak ki egy darab granittombbol - 12 evente tobb ezer 'dzsainista' zarandok latogatja meg, tobben teljesen meztelenul:-) Ezt az esemenyt hivjak Mahamastakabhishekanak (fejlocsolo szertartas). A 18 m magas szobor kb. 140 m magasan van a hegy tetejen es 30 km korzetbol lathato:-) Karjat es labat kuszonovenyek fonjak korul, jelezve, hogy milyen regota all mozdulatlanul meditalva:-) Ez latszik a hegy labanal felnezve:

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - BahubaliMenet kozben volt aki megpihent:-)

Shravanabelagola - Bahubali

IMG 9487

IMG 9488

IMG 9490Bamulatos latvany fogadja az embert a szentelybe belepve:-)))

IMG 9498

Shravanabelagola - Bahubali

12 evente allvanyokat epitenek a szobor moge, hogy a papok a szobor fejere tejet, szent folyok vizet, olvasztott vajat, safranyt, szantalfa-kremet es viragszirmokat tudjanak onteni:-)) Allitolag manapsag mar helikoptert is hasznalnak erre a celra - 1993 ban 20kg aranyfoliat, 200 liter tejet, koromviragot es ekszereket dobtak a szoborra:-))

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - BahubaliA dzsainizmust tartjak a leginkabb eroszakmentes vallasnak - semmi olyat nem tesznek, nem esznek, ami esetleg veszelyeztetheti egy allat vagy noveny eletet. Vannak akik eltakarjak az orrukat, szajukat - nehogy belelegzessel a levegoben talalhato elolenyeknek baja essen... Nem esznek pl. repat, hagymat, krumplit - mert ezzel a noveny eletet veszelyeztetik:-) Kb. 10 millio dzsainista hivo van, igy a vilag egyik fo vallasarol beszelunk:-))

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - Bahubali

IMG 9485

IMG 9477

Shravanabelagola - Bahubali

Shravanabelagola - BahubaliIgy zajlik egy koltozes:-)

Shravanabelagola - BahubaliA hegy tetejere erve lelegzetelallito a szobor es a kilatas a kornyezo tajra:-) Rendesen meg kell dolgozni a feljutasert - most 2 nappal kesobb is izomlazam van a sok lepcsozestol:-)) A hegy labanal levo varosban tobb szent medence es dzsaina szentely talalhato, freskokkal diszitve... Bangalortol kb. 145 kmre van ez a hely, ha esetleg valaki onnan szeretne meglatogatni...:-))

Szólj hozzá!

Címkék: India Utazas Yoga India Bharath Shetty Bahubali Shravanabelagola Hassan Dzsainizmus Mahamastakabhiseka

A bejegyzés trackback címe:

https://szabinvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr894823082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása